bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Jajka pod szynką i rzeżuchą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przekaska z jajek idealna na świeta.

Jajka pod szynką  i rzeżuchą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka pod szynką i rzeżuchą

 

  • 4 szt jajka
  • szynka szwardzwaldzka
  • rzeżucha
  • majonez
  • ogórki konserwowe
  • pomidorki koktajlowe

 

Sposób przygotowania:

Jajka pod szynką i rzeżuchą
Jajka ugotowac na twardo. Obrac, przekroic na pól. Miseczke lub talerz wylożyc rzeżuchą. Jajko posmarować majonezem, na to położyć drobno pokrojone ogórki konserwowe.
W każdy plaster szynki zawinąć kilka kiełków rzeżuchy, zwinać i ułożyć na jajku. Na gore dać połówkę pomidorka
Jajka pod szynką  i rzeżuchą
Etap 1