Sposób przygotowania:
Orzechowy wieniec
CIASTO:
Wszystkie składniki zagniec ze szczyptą soli.Cienko rozwałkuj.
MASA:
Orzechy,cukier,olejek,jedno jajko,białko i półtorej łyżki śmietany wymieszaj.Masę rozsmaruj na cieście.Zwiń jak roladę,uformuj wieniec.Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Pozostałe żółtko i śmietanę połącz,posmaruj wieniec.Piecz ok. 40 min. w temp.180 st.C. Polukruj.
Wszystkie składniki zagniec ze szczyptą soli.Cienko rozwałkuj.
MASA:
Orzechy,cukier,olejek,jedno jajko,białko i półtorej łyżki śmietany wymieszaj.Masę rozsmaruj na cieście.Zwiń jak roladę,uformuj wieniec.Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Pozostałe żółtko i śmietanę połącz,posmaruj wieniec.Piecz ok. 40 min. w temp.180 st.C. Polukruj.