ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Orzechowy wieniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest prosty,smakuje każdemu członkowi rodziny.I można przechowywać go nawet kilka dni.

Orzechowy wieniec

Składniki:

Orzechowy wieniec

 

Sposób przygotowania:

Orzechowy wieniec
CIASTO:
Wszystkie składniki zagniec ze szczyptą soli.Cienko rozwałkuj.
MASA:
Orzechy,cukier,olejek,jedno jajko,białko i półtorej łyżki śmietany wymieszaj.Masę rozsmaruj na cieście.Zwiń jak roladę,uformuj wieniec.Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Pozostałe żółtko i śmietanę połącz,posmaruj wieniec.Piecz ok. 40 min. w temp.180 st.C. Polukruj.