Sposób przygotowania:
Lekka pianka z jogurtu naturalnego
na początku w 250 ml wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę. Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego wychłodzenia w chłodne miejsce.
W tym czasie w wysokim naczyniu przy pomocy miksera ubijamy jogurt. Kiedy się spieni, bardzo powoli dolewamy do niego galaretkę.
Połączone składniki ubijamy do momentu aż powstanie jednolita, puszysta masa.
Tak przygotowaną masę od razu wlewamy do szklanych pucharków lub wysokich szklanek.
Gdy masa będzie tężejąca na wierzchu układamy obrane i pokrojone w plasterki owoce kiwi i odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem dekorujemy deserki bitą śmietaną.
Smacznego.
W tym czasie w wysokim naczyniu przy pomocy miksera ubijamy jogurt. Kiedy się spieni, bardzo powoli dolewamy do niego galaretkę.
Połączone składniki ubijamy do momentu aż powstanie jednolita, puszysta masa.
Tak przygotowaną masę od razu wlewamy do szklanych pucharków lub wysokich szklanek.
Gdy masa będzie tężejąca na wierzchu układamy obrane i pokrojone w plasterki owoce kiwi i odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem dekorujemy deserki bitą śmietaną.
Smacznego.