Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Makaron zapiekany w kokilkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybkie w przygotowaniu idealne dla nie mających dużo czasu

Makaron zapiekany w kokilkach

Składniki:

Makaron zapiekany w kokilkach

 

  • 1/2 opakowania makaronu świderek
  • 1 1/2-2 szklanek chudej pokrojonej w paseczki szynki lub innej chudej kiełbasy
  • 1/2 szklanki 30% śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 11/2 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek startego ostrego sera
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany w kokilkach
Makaron gotujemy al dente, wkładamy do salaterki, dodajemy pozostałe składniki delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Wymieszane wkładamy do wysmarowanych masłem kokilek, wierzch posypujemy bułką tartą z serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10 minut.