Mizeria

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ogórki umyć, obrać, pokroić w cienkie plastry. Doprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę, po czym odcisnąć sok z

Mizeria

Składniki:

Mizeria

 

  • ½ kg świeżych ogórków
  • 250 ml kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu
  • 20 dag tłustego twarogu
  • Sól, pieprz
  • 3 łyżki siekanego koperku

Sposób przygotowania:

Mizeria
Ogórki umyć, obrać, pokroić w cienkie plastry.



Doprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę, po czym odcisnąć sok z ogórków.



Twaróg wymieszać ze śmietaną lub jogurtem, połączyć z ogórkami, koperkiem, wymieszać.



(zamiast twarogu i śmietany można użyć sera homogenizowanego).