alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Mielone duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przez duszenie kotlety są bardziej miękkie i maja smaczny sos

Mielone duszone w śmietanie

Składniki:

Mielone duszone w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone duszone w śmietanie
Usmażyć na złoto drobno pokrojona cebulę i dodać do mięsa razem z namoczoną i odciśniętą bułką i jajkiem . Doprawić mięso do smaku solą , pieprzem , majerankiem i maggi . Uformować 12 kotletów . Obtoczyć w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z jednej i drugiej strony .Zalać na patelni śmietanką , dodać 1 łyżeczkę mielonej papryki i dusić na małym gazie przez 15 minut przykryte pokrywką . W czasie duszenia przewrócić na druga stronę . Doprawić sos do smaku papryką , maggi , pieprzem .