zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

mintaj w chrupiącej panierce

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym
Kostki mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz. Orzechy zmiksować w rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie panierować, Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym
Etap 1przygotwać panierkę z orzechów siemienia i bułki tartej..
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym
Etap przygotwać pozostałe składniki .................
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym
Etap 3smazyć kostki na złoto brązowy kolor