informacje_prasowe

informacje_prasowe

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny pomysł na pyszne skrzydełka prosto z grilla! Sprawdzą się znakomicie podczas licznych spotkań w gronie najbliższych!

Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla

Składniki:

Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki Sosu Hellmann`s CHILLI
  • 2 łyżki Przyprawa do grilla Knorr
  • 2 łyżki miodu
  • Pół pęczka kolendry
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 łyżki octu jabłkowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla
1. Umyj i osusz skrzydełka, a następnie odetnij lotkę (skrajną część skrzydełka prawie bez mięsa, którą możesz zachować do późniejszego ugotowania na niej rosołu). Pozostałą część skrzydełka porozcinaj na kawałki. Następnie obtocz mięso w Przyprawie do grilla Knorr, która doskonale wzbogaci smak i aromat potrawy, a na koniec oprósz kawałki mięsa w mące ziemniaczanej. 2. W drugiej misce przygotuj sos. W tym celu wymieszaj miód, posiekaną natkę kolendry, sos Hellmann’s Chilli, imbir i ocet jabłkowy. Tak przygotowaną miksturę podziel na dwie części. Jedną zostaw i podawaj do gotowych już skrzydełek, drugą wymieszaj z jeszcze nie upieczonymi skrzydełkami. 3. Na średnio rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych pod przykryciem, grilluj kurczaka przez około 20 do 30 minut, tak aby mięso zmiękło, a skórka się lekko skarmelizowała. Tuż przed podaniem, jeszcze raz obtocz skrzydełka w przygotowanej części sosu, a następnie przełóż na talerz.