anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Naleśniki z mascarpone i brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie naleśniki świetnie nadają sie na śniadanie i na podwieczorek. Puszysty krem mascarpone i brzoskwinie, to pyszny duet.

Naleśniki z mascarpone i brzoskwiniami

Składniki:

Naleśniki z mascarpone i brzoskwiniami

 

 

  • serek mascarpone 200 gramów
  • brzoskwinie z syropu 4 sztuki
  • gęsta śmietana 18% 100 gramów
  • cukier puder 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mascarpone i brzoskwiniami
Do przesianej mąki, dodaj sól. Roztrzep jajko z mlekiem i wodą, połącz z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Odstaw na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj cukier i sok z cytryny. Włóż na 15 minut do lodówki.
Usmaż cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmaruj 2 łyżkami kremu oraz 1 łyżką rozdrobnionych brzoskwiń. Naleśniki zwijaj w rulony.