Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotować ciasto na naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Smażymy naleśniki. Na patelni przygotowujemy farsz. Na masełku szklimy posiekana cebulkę, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek. Wkładamy szpinak (jeśli był mrożony należy go wcześniej rozmrozić i odparować wodę). Doprawiamy do smaku. Wszystko razem smażymy na małym ogniu ok. 15min. Nastepnie dodajemy serek feta, mieszamy i układamy na naleśnikach. Zawinięte naleśniki obsmażamy na oliwie z oliwek.
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
farsz ze szpinaku i serka feta z czosnkiem
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
naleśnik z przygotowanym farszem gotowy do zawinięcia
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
zawinięte naleśniki podsmażamy na patelni
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
wcześnierj usmażone przygotowane naleśniki