akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Smażone jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne jabłka smażone w cieście. Najlepiej smakują prosto z patelni, gdy są jeszcze ciepłe. Idealne na śniadanie. Polecam!

Smażone jabłka w cieście

Składniki:

Smażone jabłka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka w cieście
1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodać sól, jajko, mleko i cukier puder, wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. 2. Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w okrągłe plastry. Korkiem od butelki wydrążyć środki z plastrów. Każdy plaster zamoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!