natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Smażone paróweczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jest szybkie i bardzo smaczne!

Smażone paróweczki.

Składniki:

Smażone paróweczki.

 

  • 6 parówek
  • 10 dag. żółtego sera
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 małą cebulę
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki keczupu
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Smażone paróweczki.
Parówki pokroić w talarki. Cebulę umyć, osuszyć obrać oraz pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na małych oczkach. Majonez wymieszać z keczupem. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć cebulę i smażyć na małym ogniu. Po 5 minutach dodać do tego pokrojone w plastry parówki i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Przed końcem smażenia dodać starty ser, a po chwili posiekany szczypior. Wymieszać, poczekać aż ser się trochę rozpuści. Danie podawać na ciepło polane przygotowanym sosem.

Tagi:

sery ser