Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką i jajem
Sałatkę myję i osuszam, układam na talerzu. Jajka gotuję na twardo i obieram. Kroję na pół. Majonez przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na każdym jajku. Układam je na sałacie, dodaję zwinięta w rulon szynką, koreczki z pieczarek, układam plasterki ogórka zielonego.Cebule czerwoną obieram i ścinam od dołu i góry. W połowie cebuli robię nacięcia w kształcie litery v do okola. Cebulę okręcam i powstają w ten sposób dwie polówki. Zdejmuję poszczególne warstwy cebuli. Do każdego kwiatka cebulowego wkładam czarną oliwę i układam na sałatce. Majonez przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję jajka, posypuję rzeżuchą. Układam połówki pomidorków koktajlowych, i dodaję fasolę czerwoną którą wcześniej przepłukałam na sitku. Plastry szynki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki.