Sandacz w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sandacz w kąpieli białego wina

Sandacz w winie

Składniki:

Sandacz w winie

 

  • Składniki:
  • 1 kg sandacza
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki masła
  • łyżka oliwy
  • 1 1/2 szklanki białego wina
  • sól
  • rozmaryn

Sposób przygotowania:

Sandacz w winie
Przygotowanie:
Sandacz opłukać, podzielić na części. Na talerz wysypać mieszankę soli, rozmarynu, sosu sojowego. Obtaczać w tym rybę. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Obtoczyć delikatnie w mące, i zrumienić na maśle. Przełożyć do żaroodpornej miski wysmarowanej uprzednio oliwą. Zalać obficie białym wytrawnym winem i tak piec w piekarniku około 40 minut.

Tagi:

sosy