katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schab duszony w kapuście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab z kapustą do obiadu.

Schab duszony w kapuście.

Składniki:

Schab duszony w kapuście.

 

  • schab 50 dag
  • kiszona kapusta 4 garści
  • cebula 2 sztuki
  • smalec 2 łyżki
  • liść laurowy
  • mąka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab duszony w kapuście.
Mięso myjemy i kroimy na plastry, oprószamy solą i pieprzem. Kapustę odciskamy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy cebulę i przesmażamy . Dodajemy kapustę i mieszamy. Podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i dusimy. Można przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry schabu obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kapusty i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.