zamia

zamia

Kuchcik
[Przepisów: 6]

surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pychotka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

surówka z czerwonej kapusty
na rozgrzaną oliwę wrzucam posztkowaną cebulę i chwilę ją duszę, dodaję poszatkowaną surową czerwoną kapustę, przeciśnięty czosnek i przyprawy do smaku. Chwilę duszę bez dodatku wody aby się składniki dobre obtoczyły w oliwie.Wyciskam sok z cytryny, żeby kapusta nie starciła koloru.Następnie dodaję trochę wody i duszę, aż kapusta będzie miękka. Można podawać na ciepło i na zimno. Jeśli nie zjemy wszystkiego wkładam resztę do słoika i pasteryzuję chwilę-mam na następny obiad gotową surówkę. Smaczego.... Nie mam jeszcze zdjęcia tej potrawy bo dopiero się zalogowałam i to jest mój pierwszy przepis

Tagi:

kapusta