Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Sztuflada wołowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie to miesne jest tak pyszne polecam kazdemu

Sztuflada wołowa

Składniki:

Sztuflada wołowa

 

  • 1kg wolowiny lub cieleciny
  • 1,1/2kg małych cebulek
  • 6zabkow czonsku
  • 1 filizanka oliwy
  • 2-3 lyzki octu
  • 1,1/2 filizanki soku pomidorowego
  • 8-10 ziarenek pieprzu sol pieprz liscie laurowe olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Sztuflada wołowa
Mieso pluczemy kroimy w drobna kostke smazyzmy z cebula na tluszczu na złoty kolor solimy oproszamy pieprzem dodajemy ocet przykrywamy pokrywką na pół minuty dodajemy nastepnie sok pomidorowy liście laurowe czosnek ziarenka pieprzu dolewamy trochę wody i dusimy na małym ogniu.  Cebule obieramy moczymy kilkanaście minut w wodzie. Solimy, a po chwili odsączamy na patelni rozgrzewamy olej rumienimy całe cebulki dodajemy mięso i troche wody. Dusimy jeszce kilka minut do momentu kiedy sos zgestnieje.

Tagi:

wołowina