elapolo

elapolo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 7]

Sznycelki z indyka w sosie śmietanowo koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie szybkie, smaczne i bardzo proste. Polecam na co dzień, a także i od święta. Ja użyłam mrożonego koperku ale wiosna już przyszła więc i koperek będzie niebawem świeży.

Sznycelki z indyka w sosie śmietanowo koperkowym

Składniki:

Sznycelki z indyka w sosie śmietanowo koperkowym

 

  • 40 dag filetu z indyka

 

  • 3 małe marchewki

 

 

  • pęczek koperku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki z indyka w sosie śmietanowo koperkowym
Mieso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki lub zostawić takie jakie jest. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na nim mięso z każdej strony. Następnie podlać wodą i przełożyć do garnka. Marchew oczyścić i pokroić w talarki. Dodać do mięsa.
Dusić do miękkości (około pół godz.) uzupełniając wodę. Kiedy mięso jest miękkie doprawiamy do smaku.
Wlewamy śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami gorącego sosu. I mieszamy do połączenia. Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek.
Jeśli chcemy większą ilość sosu wtedy, aby go zagęścić w szklance mieszamy mąkę z wodą. A następnie zalewamy sos, mieszajc dokładnie aby nie było żadnych grudek. --

Tagi:

mięsa dania