Sposób przygotowania:
Sznycelki z indyka w sosie śmietanowo koperkowym
Mieso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki lub zostawić takie jakie jest. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na nim mięso z każdej strony. Następnie podlać wodą i przełożyć do garnka. Marchew oczyścić i pokroić w talarki. Dodać do mięsa.
Dusić do miękkości (około pół godz.) uzupełniając wodę. Kiedy mięso jest miękkie doprawiamy do smaku.
Wlewamy śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami gorącego sosu. I mieszamy do połączenia. Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek.
Jeśli chcemy większą ilość sosu wtedy, aby go zagęścić w szklance mieszamy mąkę z wodą. A następnie zalewamy sos, mieszajc dokładnie aby nie było żadnych grudek. --
Dusić do miękkości (około pół godz.) uzupełniając wodę. Kiedy mięso jest miękkie doprawiamy do smaku.
Wlewamy śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami gorącego sosu. I mieszamy do połączenia. Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek.
Jeśli chcemy większą ilość sosu wtedy, aby go zagęścić w szklance mieszamy mąkę z wodą. A następnie zalewamy sos, mieszajc dokładnie aby nie było żadnych grudek. --