Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Patison z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przystawkę, smacznego!

Patison z czosnkiem

Składniki:

Patison z czosnkiem

 

  • 2 porcje:
  • 0,5 kg patisona
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Patison z czosnkiem
Patison obrać i wydrążyć środek, pokroić w kostkę, dusić pod przykryciem na rozgrzanym oleju, dodać rozgnieciony czosnek i posiekaną pietruszkę, posolić i popieprzyć do smaku.

Tagi:

patison