lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pączki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne długo nie leżą bo robią się twardawe ale warto zrobić bo i tak zostaną zjedzone

Pączki  z czekoladą

Składniki:

Pączki z czekoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki z czekoladą
Rozcieramy drożdże z żółtkami. Dodajemy cukier, mleko podgrzewamy na ogniu z margaryną. Letnie mleko łączymy z drożdżami, żółtkiem i kilogramem mąki. Wyrabiamy do momentu powstania jednolitej masy. Dłonie zwilżamy od czasu do czasu odrobiną oleju. Formujemy pączki takie małe kuleczki i smażymy na głębokim oleju przez około 2 min z każdej strony.
Smażymy na tłuszczu, aby pączki mogły całe się zanurzyć.
Po upieczeniu polewamy czekoladą i posypujemy posypka kolorową