Mari32

Mari32

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Paella- potrawa hiszpańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paella-szybko,smacznie .Popularna danie powinno zagościć w kazdym domu.Znakowicie nadaje się na różne przyjęcia okolicznościowe. Wykonanie tej potrawy nie wymaga dużo zachodu.Dlatego nawet najbardziej zapracowani mogę poświęcić trochę czasu.Smacznego

Paella- potrawa hiszpańska

Składniki:

Paella- potrawa hiszpańska

 

  • ryż
  • piersi z kurczaka
  • cebula
  • mrożonka wielowarzywna
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy
  • (sol,papryka ostra)
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Paella- potrawa hiszpańska
Na głębokiej patelni podsmażyc kurczaka pokrojonego w kawałki wraz z cebula, jak mieso bedzie juz miekkie dodac mrozonke, zalac woda i jak woda zacznie wrzec dodac ryz. Gotowac ok. 15 min dolewajac wody, aby sie nie przypalilo.Wody dodawac tylko niezbedna ilosc. Potem dodac koncentrat pomidorowy (lub pomidory bez skórki),bazylie i doprawic do smaku.