dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pałki z fasolką i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podudzia kurczaka duszone z fasolką szparagową i ziemniakami. Ciekawe danie na niestandardowy obiad :)

Pałki z fasolką i ziemniakami

Składniki:

Pałki z fasolką i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Pałki z fasolką i ziemniakami

I etap:

Pałki z fasolką i ziemniakami
Przyprawionego kurczaka obsmażamy na oleju.

Kurczaki oczyszczamy i płuczemy. Nacieramy przyprawą gyros i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Po tym czasie, mięso obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

II etap:

Pałki z fasolką i ziemniakami
Do rondla przekładamy fasolkę i pokrojone ziemniaki.

Ziemniaki obieramy i płuczemy. Następnie kroimy w grube plasterki. Do rondla wlewamy niewielką ilość oleju.

Przekładamy fasolkę i ziemniaki.

III etap:

Pałki z fasolką i ziemniakami
Pałki dusimy z warzywami do miękkości mięsa.

Między warzywa układamy pałki. Doprawiamy do smaku. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Smacznego!