kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę poszatkować, posypać solą, cukrem i kminkiem. Odstawić na 30 minut.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • kapusta mała główka
  • sól 2 łyżeczki
  • cukier 2 łyżki
  • kminek 1 łyżeczki
  • papryka zielona
  • listki laurowe 3 szt
  • papryczka chili

 

  • marynata:

 

  • ocet 10 ml
  • sól
  • cukier 2 łyżki
  • pieprz - ziarna

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Kapustę poszatkować, posypać solą, cukrem i kminkiem. Odstawić na 30 minut. Odciąć końcówki papryk, napełnić kapustą, ustawić w słoiku. Dodać liście laurowe i plasterki chili. Zagotować składniki marynaty. Zalać paprykę, zamknąć. Pasteryzować 35 minut w temp. 100 C.

Tagi:

marynaty