Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pasta z tuńczyka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna pasta na kanpaki.

Pasta z tuńczyka 2

Składniki:

Pasta z tuńczyka 2

 

  • 2 puszki tunczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 nieduża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka 2
Tuńczyka wyjmujemy z puszki, lekko odciskamy nadmiar zalewy. Cebule kroimy w kostke, wkladamy do rozdrabniacza i chwile miksuejmy. nastepni ugotowane na tawrdo jajka obieramy, lekko siekamy i również wkładamy do rozdrabniacza miksując razem z cebulka. Na samkoniec dodajemy odcedzonego z zalewy tuńczyka i mksujemy całość na jednolita 'papke'. przekladamy tunczykowa masę do miseczki,dodajemy majonez i musztarde oraz pieprz i sól do smaku. Mieszamy i nakładamy na kanapki lub jako farsz do słonych babeczek.