patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta z gotowanego fileta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znakomita pasta na kanapki i do chleba. Delikatna o wyrazistym smaku. Z dodatkiem sosu na basie jogurtu sprawdza się doskonale.

Pasta z gotowanego fileta z kurczaka

Składniki:

Pasta z gotowanego fileta z kurczaka

Pasta

  • 1 filet z kurczaka
  • 6 pomidorków suszonych
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5 ogórków konserwowych
  • 10 dag sera żółtego

Sos

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z gotowanego fileta z kurczaka
Filet z kurczaka gotujemy. Ostudzamy i kroimy w kostkę. Selara naciowego obieramy i kroimy w półksiężyce. Pomidorki suszone z zalewy również kroimy w kostkę.

Ogórki konserwowe kroimy w dorbną kostkę. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy przyprawy i składniki sosu. MIeszamy.

Smacznego