Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Placki krewetkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Placki krewetkowe

Placki krewetkowe

Składniki:

Placki krewetkowe

 

  • 40 dag krewetek gotowanych, oczyszczonych
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • ½ cebuli, posiekanej
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka, roztrzepane
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Placki krewetkowe

Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy pokrojone krewetki, cebulę, czosnek, mąkę, jajka, przyprawy, dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje łyżką na rozgrzany olej, smażymy placki około 8 minut na złoty kolor.