Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

placki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne placki z gotowanych ziemniaków

placki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

placki z gotowanych ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

placki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki ugotowane musimy wycisnąć przez maszynkę do ziemniaków. Wstawiamy wodę w garnek i do gotującej wody wrzucamy nasze pieczarki. Gotujemy ok 20 minut. Kroimy w kostkę ogórki konserwowe. Gdy pieczarki już będą dobre, odstawiamy do wystygnięcia, po czym również kroimy je w kostkę. Razem z ogórkami dodajemy do wyciśniętych ziemniaków. Dodajemy do składników jajo oraz mąkę i zagniatamy w jedną kulkę. Na patelni rozgrzewam olej. Z naszej kulki rwiemy po kawałku ciasta, formujemy grubsze placki is marzymy po obu stronach na kolor złocisty. Polecam do takich placuszków sos pieczarkowy lub pomidorowy. Smacznego