pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Przekąska lotkowa z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wysmażone lotki jako przekąska przed TV

Przekąska lotkowa z curry

Składniki:

Przekąska lotkowa z curry

 

  • lotki z 2 kg skrzydełek
  • sól do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • curry do smaku

Sposób przygotowania:

Przekąska lotkowa z curry
Lotki surowe lub wcześniej gotowane (ja wcześniej na nich ugotowałem rosół „https://gotujmy.pl/rosol-lekki-z-kluskami-lanymi,przepisy,163178.html”) wrzucamy na rozgrzany olej. Solimy i na średnim ogniu smażymy kilkanaście minut do zarumienienia. Pod koniec posypujemy curry. Chwilę smażymy i gotowe. Świetna przekąska do pochrupania przed TV. Smacznego.