Sposób przygotowania:
Proste leczo
Wędliny lub kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka wlewamy troszkę wody,dodajemy startą na drobno marchewkę i posiekaną natkę z koprem i dusimy. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy, dodajemy kostkę rosołową i cebulę pokrojoną w pół plastry. Smażymy do zrumienienia pieczarek. Przekładamy je do garnka z wędliną , dodajemy koncentrat pomidorowy , przyprawy i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy do miękkości , od czasu do czasu mieszając. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy wszystkie smaki się przegryzą.
![Proste leczo Proste leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-leczo-211430.jpg)
![Proste leczo Proste leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-leczo-211431.jpg)
![Proste leczo Proste leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-leczo-211432.jpg)