zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pstrąg pieczony z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszn, soczysta ryba z piekarnika z nutą ziół i pomidorków koktajlowych. Na obiad lub ciepłą kolację.

Pstrąg pieczony z pomidorami

Składniki:

Pstrąg pieczony z pomidorami

 

  • 2 pstrągi ( patroszone )
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 gałązki rungi ( grzybowe zioło )
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki romzarynu
  • 4 gałązki curry
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka wędzona

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony z pomidorami
Pstrągi umyć, osuszyć i oproszyć przyprawami. W powłoki brzuszne włożyć zioła. Na wierzchu ryb zrobić ukośnie nacięcia i w każde delikatnie tak aby nie popękały wcisnąć pomidorki.

Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.

Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.

Tagi:

ryby pstrąg