Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Różowe jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

różowe jajka barwione w buraczkach

Różowe jajka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Różowe jajka

 

  • 4 jajka gotowane na twardo,
  • endywia,
  • rzodkiewka,
  • majonez,
  • 2 buraki czerwone,
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Różowe jajka
Ćwiki obieramy ze skórek, kroimy w drobne kawałki i zalewamy 1 szklanką zimnej, przegotowanej wody. Ugotowane jajka obieramy z łupinek i wkładamy do wody z ćwikami - odstawiamy na 2-3 godziny. Na talerzu układamy liścia endywi, kładziemy 1 łyżeczke majonezu, a na to przekrojone na pół jajko. dekorujemy szczypiorkiem i rzodkiewką. w rzeczywistosci jajka są bardziej różowe niż na zdjęciu (wina lampy błyskowej). jajka mają naturalny smak.
Różowe jajka
różowe jajka podane na endywi
Różowe jajka
różowe jajka podane na endywi