caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Rolada z grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna rolada grzybowa na obiad

Rolada z grzybami

Składniki:

Rolada z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Rolada z grzybami
Mięso rozciąć w tzw. księgę. Rozbić lekko tłuczkiem, natrzec sola, pieprzem i ziołami, posmarowac z jednej strony majonezem. Na to wyłożyć w miarę równą warstwę grzybów, zwinac w rolade, dobrze obwiazac biała nicia. Do naczynia żaroodpornego lub brytwanki wlać nieco oleju, włożyć mieso. Piec w temp 160-170 stopni do momentu aż mięso bedzie miękkie (ok. 1,5h). W miedzyczasie co jakiś czas polewać rolade sosem który wytworzył sie podczas pieczenia. Przed podaniem usunać nitkę.