marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Roladki drobiowe z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso opłukać,osuszyć pokroić w plastry, rozbić. Posmarować plastry,nadziać.Zwinąć,spiąć,obtaczać.Smażyć.

Roladki drobiowe z musztardą

Składniki:

Roladki drobiowe z musztardą

 

  • 1 podwójna pierś indycza,
  • słoiczek musztardy francuskiej gorczycowej,
  • 2-3 papryczki jalapeno lub czuszki,
  • pieprz ziołowy,
  • sól,
  • olej do smażenia,
  • 2 jajka,
  • płatki kukurydziane do obtaczania,
  • oraz wykałaczki do spinania.

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z musztardą
Pierś opłukać, osuszyć i przekroić na pół, oddzielić od chrząstek. Pokroić na plastry, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem ziołowym oraz musztardą francuską z gorczycą. Papryczki ostre jakie się ma w domu opłukać i naciąć na wzdłuż ostrym nożykiem, usuwając nasiona i ogonki. Plasterki pojedyncze ułożyć na każdym filecie i zwinąć ciasno i spiąć po obu stronach wykałaczkami do drobiu lub szpikulcami na wzdłuż. Obtaczać każdą roladkę w jaju i płatkach kukurydzianych. Rozgrzać olej na dużej patelni i na rozgrzany kłaść roladki. Smażyć na złoto-brązowy kolor z obu stron. Potem wyjąć, osączyć i kłaść na talerzach lub półmisku. Podawać z kulkami ziemniaczanymi lub frytkami.

Tagi:

jajko jajka