EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Roladki słonecznikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są pyszne, bo słonecznik nadaje im oryginalny smak.

Roladki słonecznikowe

Składniki:

Roladki słonecznikowe

 

  • 20 dag szynki konserwowej w plastrach
  • 10 dag słonecznika łuskanego
  • 2 podłużne serki topione np. smietankowe

Sposób przygotowania:

Roladki słonecznikowe
1. Ziarna słonecznika lekko podsmażamy na patelni bez tłuszczu, dodajemy serki topione i chwile smazymy, cały czas mieszając, aż serki się roztopią.
2. Masę serowo -słonecznikową nakładamy na plastry szynki i zwijamy roladki. Odstawiamy do lodówki, by zestyły. Przed podaniem możemy je udekorować np. czerwona papryką

Tagi:

szynka