Sposób przygotowania:
Roladki szlachcicaETAP 1:
Fileta płuczemy pod bieżącą wodą ,osuszamy rozbijamy tłuczkiem posypujemy przyprawami (według uznania ),
Można dzień, wcześnie zamarynować solą, delikatą ,pieprzem, magii w płynie, pokrojoną cebulką, wymieszać i odstawić do następnego dnia w chłodne miejsce. Do mięsa mielonego zetrzeć pół cebuli na grubych oczkach oraz jeden duży ząbek czosnku
wbić jajko i dodać przyprawy sól, pieprz, delikat )mięso dobrze wyrobić. Na rozbitym filecie rozkładamy po całości uprzednio, przygotowane mięso mielone na brzegi poukładać po grubszym pasku papryki czerwonej i kawałek żółtej i zwinąć roladkę
Panierować w mące, jajku i bułce tartej ( bułkę tartą można zastąpić rozkruszonymi na drobno za np. pomocą butelki płatkami kukurydzianymi.)
Smacznego !!!