blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ryba w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis naprawde polecam!

Ryba w pomidorach

Składniki:

Ryba w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Ryba w pomidorach
PORCJA 408 KALORII ■ Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Piec na ruszcie lub w piekarniku w żaroodpornym naczyniu, w temp. 200° C przez 8 min z każdej strony. Dymkę i czosnek obrać, dymkę pokroić w krążki, czosnek j posiekać. Pomidory umyć, po-. kroić w dużą kostkę. Listki j bazylii opłukać, pokroić. Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć pomidory, % czosnek, dymkę i bazylię. Smażyć na wolnym ogniu przez 15 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do upieczonej ryby.

Tagi:

ryba ryby