Sposób przygotowania:
Wątróbka wieprzowa jak kotlety
Wątróbkę wieprzową płuczemy i kroimy w plastry. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Każdą rozbitą wątróbkę przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Wątróbkowe kotlety panierujemy w bułce tartej, po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Tak przygotowaną wątróbkę podajemy z ziemniakami i surówką.
![Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka wieprzowa jak kotlety](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-wieprzowa-jak-kotlety-261994.jpg)
![Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka wieprzowa jak kotlety](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-wieprzowa-jak-kotlety-261995.jpg)
![Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka wieprzowa jak kotlety](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-wieprzowa-jak-kotlety-261996.jpg)
![Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka wieprzowa jak kotlety](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-wieprzowa-jak-kotlety-261997.jpg)