Sposób przygotowania:
Waniliowe mini serniczki z sosem wiśniowym
Wykonanie: Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Następnie dodajemy przestygniętą czekoladę, a na koniec mąkę. Wszystko dokładnie łączymy. Masę czekoladową wlewamy do połowy foremek na muffinki. Zmielony twaróg miksujemy z jajkami, cukrem oraz ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Masę serową kładziemy na masę czekoladową. Muffinki pieczemy w 160 oC przez ok 15-20 min. Wypestkowane wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, którą rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Płyn po woli wlewamy do wiśni i szybko mieszamy. Całość należy zagotować. Przestudzone muffinki polewamy sosem wiśniowym.