Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Uszka z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uszka z kapustą i grzybami idealnie są do podania z barszczem czerwonym, Mają delikatne ciasto które się same rozpływają.

Uszka z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Uszka z kapustą i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z kapustą i grzybami
Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok 10-15 aby zmiękły. W tym momencie kapustę kiszoną gotujemy w osolonej wodzie z przyprawa warzywną. Kapustę odsączamy i siekamy nożem na drobne kawałki i dodajemy posiekane grzyby. Całośc mieszamy. Do miski wrzucamy: jajka, mąkę, szczyptę soli i odrobinę letniej wody - całość zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy, a następnie wycinamy kwadraciki. Na każdy wycięty kwadracik nakładamy wcześniej przygotowany farsz. Zlepiamy uszka i obgotowujemy w osolonej wodzie. Idealne do podania z barszczem czerwonym. Życzymy smacznego :)
Uszka z kapustą i grzybami
Zaczynamy od przygotowani kapusty i grzybów.
Uszka z kapustą i grzybami
Ugniatamy ciasto, a następnie rowałkowujemy i nakąłdamy farsz.
Uszka z kapustą i grzybami
Każdy kwadracik skąłdamy na pół i robimy następnie dziubki.