Sposób przygotowania:
Ziemniaki z fetą i szczypiorem
Ziemniaki młode myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i solimy. Gotujemy je do miękkości - uwaga nie mogą być zbyt miękkie bo nie dadzą się pokroić. Odcedzamy ugotowane ziemniaki i zakrawamy w poprzek aby nie przeciąć do końca. Ser feta kroimy w plasterki, szczypior siekamy. Między nakrajane ziemniaki wkładamy plastry rety i oprószamy całość szczypiorkiem.
![Ziemniaki z fetą i szczypiorem Ziemniaki z fetą i szczypiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-feta-i-szczypiorem-291932.jpg)
![Ziemniaki z fetą i szczypiorem Ziemniaki z fetą i szczypiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-feta-i-szczypiorem-291933.jpg)
![Ziemniaki z fetą i szczypiorem Ziemniaki z fetą i szczypiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-feta-i-szczypiorem-291934.jpg)
![Ziemniaki z fetą i szczypiorem Ziemniaki z fetą i szczypiorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-feta-i-szczypiorem-291935.jpg)