Zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

hmmmm,pychotka

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Namoczoną przez noc fasolę odcedzić, zalać 1,5 l wody, włożyć żeberka, dodać liść laurowy, posolić i gotować 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, oddzielić od kości, pokroić w kostkę i odłożyć. Oczyszczone warzywa i papryki drobno pokroić i podsmażyć na łyżce smalcu. Włożyć do zupy. Dodać pomidor bez skórki i roztarty czosnek. Gotować 30 minut. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na pozostałym smalcu, wyjąć, a na tłuszczu usmażyć drobno posiekaną cebulę.
Posypać mąką, dodać paprykę i smażyć 3 minuty. Rozprowadzić małą ilością zimnej wody, wymieszać wlać do zupy i gotować 5 minut. Do zupy dodać podsmażoną kiełbasę i podawać.