Sposób przygotowania:
Hortex Zupa krem z pieczarek i serkami.
W garnku przypalamy czosnek w łupkach, wyciągamy go obieramy zgniatamy. Dzięki temu nasza zupa nabierze wyrazistego posmaku, a czosnek będzie delikatniejszy w smaku. Do garnka w którym podpiekaliśmy czosnek wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy całą zawartość opakowania mrożonek Zupy Pieczarkowej Hortex, dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe, czosnku i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Następnie wyjmujemy z zupy liście laurowe. Dodajemy serek topiony i całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy śmietanki, doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i delikatnie mieszamy . Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki (jeśli jest taka potrzeba), część kroimy w kostkę, a część w plasterki. Podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju, na samym końcu doprawiamy solą.
Część pieczarek dodajemy do zupy. Do talerza wlewamy gorący krem pieczarkowy, dodajemy pieczarki w plasterkach, starty ser żółty, posypujemy koperkiem i całość ozdabiamy listkami pietruszki.
Część pieczarek dodajemy do zupy. Do talerza wlewamy gorący krem pieczarkowy, dodajemy pieczarki w plasterkach, starty ser żółty, posypujemy koperkiem i całość ozdabiamy listkami pietruszki.