Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki, które możemy podać do kawy, na śniadanie lub dla gości.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 725
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 137
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 645
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 249
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 725
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 137
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 645
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 249
Składniki
Wszystkie składniki oprócz czereśni i migdałów przekładamy do miseczki i miksujemy na jednolitą masę. Czereśnie przekrawamy na pól i wyciągamy pestki. Wydrylowane dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy. Do ciasta dodajemy ½ szklanki migdałów. Przekładamy do formy na muffinki wysmarowanej masłem i oprószonej cukrem lub papilotek. Ciasto wylewamy do ¾ wysokości. Na wierzch wysypujemy resztę migdałów oraz posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 200 C przez 18-20 min. Smacznego. Ilość: 12 muffinek