Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało ze składników dostępnych w lodówce i z zapasów różnorodnych makaronów. Ten, którego użyłem to makron typu szerokie, pofałdowane wstążki (szerokość około 15 mm). Wyszedł pyszny makaron w sosie z różnych serów.
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 884
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 194
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 35
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 884
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 194
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 35
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie do rondelka wrzuciłem ser pastorella, starty żółty ser i wlałem śmietankę. Mieszałem aż do rozpuszczenia żółtego sera. Dodałem musztardę francuską, gałkę muszkatołową. Doprawiłem solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałem niepełną łyżeczkę oliwy z oliwek, dodałem pokrojoną w paski szynkę i podsmażyłem do zarumienienia, co jakiś czas mieszałem. Gorący makaron wymieszałem ze sosem. Wyłożyłem na talerz, posypałem świeżo startym parmezanem, szynką i posiekaną natką pietruszki.