Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny i szybki obiad. Smakuje równie dobrze następnego dnia - więc można go zabrać do pracy :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1681
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1681
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente i odcedzamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek - na złoto. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy mięso mielone i przysmażamy na złoto.
Dodajemy pomidory z puszki, łyżkę słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki oregano, sól i pieprz oraz połamane na mniejsze cząstki suszone grzyby.
Wszystko dusimy, aż pomidory się rozpadną.
Do sosu przekładamy makaron i starannie mieszamy.
Na talerzu makaron posypujemy startym parmezanem i jeśli lubimy - natką pietruszki.
Smacznego :)