Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i delikatna makaronowa sałatka z młodziutkimi cukiniami, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przyprawiona ziołami i oliwą z oliwek. Polecam!!!
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2732
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 113
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 87
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2732
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 113
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie: 1.Fetę osączyć z zalewy. 2.Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić. 3.Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż w długie, cienkie plasterki. Większe, starsze cukinie zblanszować w osolonym wrzątku(3 minuty). Wyjąć, przelać zimną wodą, osączyć. Młodych, malutkich cukinii nie blanszować. 4.Pomidorki pokroić na ćwiartki. 5.Natkę i szałwię posiekać. 6.Składniki sałatki wymieszać. Polać oliwą, kilkoma kroplami sosu balsamicznego. Dodać oregano, natkę i szałwię, doprawić solą. Wymieszać.