Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza Margarita na świecie ;)
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 400
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 175
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 327
Przepis dnia
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 69
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 400
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 175
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 327
Przepis dnia
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 69
Składniki
Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę mąki, cukier i ok. 50 ml. wody. Odstawiamy na ok 15 minut. Gdy zaczyn urośnie, na blat wysypujemy resztę mąki, dodajemy sól, oraz gotowy zaczyn, wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę wody i odstawiamy na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce lub talerzu do pieczenia pizzy.
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę lub w plastry, doprawiamy, dodajemy koncentrat i układamy na cieście. Mozzarelle trzemy na tarce i posypujemy nią pizzę.
Pieczemy w 200 stopniach, ok 15 minut.
Przed podaniem obsypujemy pizzę świeżymi listkami bazylii i gotowe!