Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe podane, smakuje wyśmienicie :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Rolada: Do garnka wlewamy tyle wody aby woreczek ryżu był w niej całkowicie zanurzony. Wodę zagotowujemy ze szczyptą soli, wkładamy torebkę ryżu. Ryż gotujemy ok. 15 min. Ryż z rozciętej torebki przekładamy na sito, w celu odsączenia zbędnej wody. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z ryżem i naszym farszem smarujemy wafel. Gdy wafel nam troszkę namoknie zwijamy go w roladę. Roladę kroimy w plastry, panierujemy w jajku i płatkach i podsmażamy na oleju. Sos z prawdziwków: Grzyby oczyszczamy Większe kroimy. Cebulę siekamy. Grzyby i cebulę przesmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy bulionem. Dusimy kilkanaście minut. Zagęszczamy mąką, zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem. Chwilę podduszamy. Podajemy z naszą roladą.