Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-09-2013
Jak dla mnie, to idealny sos paprykowy.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 564
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4059
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 177
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 752
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 564
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4059
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 177
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 752
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 178
Składniki
Pół kilogram karkówki pokroiłam w kosteczkę o bokach 2 cm. Wrzuciłam na patelnię z gorącym olejem rzepakowym i smażyłam do ścięcia się białka. Po około 5 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 2 czerwone papryki pokrojone w kosteczkę. Smażyłam mięso i warzywa około 10 minut, następnie osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej, mielonej papryki, podlałam niewielką ilością wody i dusiłam pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso było gotowe, uzupełniłam ilość wody na patelni do planowanej ilości sosu, opieprzyłam i zagęściłam mąką. Gotowe!