Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Do szklanki wrzucić limonkę, wsyp brązowy cukier, dołóż parę listków mięty. Całość rozgnieć, żeby wydobyć sok oraz aromat składników. Wrzuć sporo lodu, wlej rum i dodaj kilka listków mięty do dekoracji. Jeśli masz czas, samemu przygotuj syrop cukrowy (1 łyżka cukru na 2 łyżki wody) i użyj zamiast cukru. Drink łączy w sobie kwaśny i słodki smak, doskonale orzeźwia.